Bate-mă ca să trăiesc!

de Raluca Rotaru | Distribuie acest articol:
bate-ma ca sa traiesc

Nasterea este acel moment extrem de important pentru fiecare dintre noi….este acea data compusa din 8 cifre ce ne va marca intreaga viata. Unii o analizeaza din punct de vedere al astrelor prezente pe cer in ziua nasterii tale, altii analizeaza aceasta data din punct de vedere numerologic…si iti pot pune niste etichete ale personalitatii pornind de la aceasta zi. Eu, insa, am sa va povestesc pe scurt cum acest moment atat de important te poate limita, marca si cum iti poate influenta chiar si personalitatea.

Florentina este un suflet frumos care a ajuns la mine cu intentia clara de a constientiza si de a se desprinde de tot ceea ce nu-i apartine. Vorbind despre viata ei, am ajuns amandoua de comun acord sa parcurgem fiecare etapa a Protocolului Memoriilor Prenatale, caci existau multe traume acolo. Intreaga calatorie cu ea a fost fascinanta si sper sa reusesc sa mai scriu si despre alte etape parcurse impreuna, insa astazi ma voi opri la cateva aspect legate de nastere.

Mai concret, legate de nasterea ei. Ca si bebelusa aflata inca in burtica mamei, Florentina a simtit o mare agitatie exact in momentele de dinaintea nasterii. Toata lumea vrea de la mine acelasi lucru, sa ies afara! Ma simt obligata! Si mama vrea acelasi lucru! Simt ca n-am incotro si trebuie sa o fac, insa o simt ca o respingere fata de ei…si o induplecare ca trebuie sa fac lucrul ala pentru binele lor.

Cum iti va afecta acest episod viitoarea ta viata adulta?

Fac pe plac tuturor ca sa ma primeasca, ca sa ma iubeasca. Nu-mi place s-o fac, dar trebuie s-o fac. De ce trebuie sa fac mereu ce vor ei? Cand fac ce vor ei ma las pe mine. ..Ma simt impinsa, apasata…au!….

Din pacate, se stie ca una din practicile din sala de nastere este aceea de a forta bebelusul sa iasa prin apasarea pe burta mamei.

Care-i senzatia pe care o experimentezi cand te simti impinsa, apasata?

Senzatia fata de lumea exterioara este de neplacere, am o retinere, simt cum mi se strange carnea, pielea, ma simt incomod, de parca stau in garda, sunt tare speriata!

Multi dintre noi asociaza nasterea cu aparitia noastra pe acest Pamant, in planul fizic, insa noi suntem creati cu mult inainte de a ne naste, mai concret, in momentul conceptiei. Nasterea reprezinta de fapt iesirea noastra in lume, prezentarea in societate, iar perceptiile ce iau nastere in aceste momente ne conditioneaza intreaga viata.

sistemului respirator imatur al bebelusului la momentul nasterii ce trebuie sa se adapteze schimbarii dramatice a mediului (de la lichidul intrauterin la aer).

Pe aceeași temă:

Despre Raluca Rotaru

Raluca Rotaru

Latest posts by Raluca Rotaru (see all)

28.01.2020 at 2:24 | Distribuie acest articol:

Vezi comentariile
Citește și

error: Continut protejat - Copyright ralucarotaru.ro