Vindecarea depinde de fiecare

de Raluca Rotaru | Distribuie acest articol:

Din acest articol, puteți afla mai multe despre metodologia ce o practic, BioNeuroEmoția, metodologie ce a schimbat perspectiva multor oameni, luând o mare amploare în ultimii ani în Spania și în America Latină.

În vizită prin oraș, psihologul Enric Corbera ne-a vorbit despre metodologia BioNeuroEmoției si aplicațiile ei pentru însănătoșirea bolilor. ”Sănătatea nu este absența bolii, ci bunăstare socială, educație, sănătate înțeleasă pe deplin”, explică el.

Cu ocazia inaugurării Asociației Argentino-spaniole de BioNeuroEmoție (Asares BNE), orașul a primit vizita faimosului psiholog Enric Corbera, specialist în acest domeniu al cărui obiectiv constă în identificarea anumitor comportamente sau emoții ascunse în interiorul ființei umane ce derivă într-un dezechilibru.

 Așadar, obiectivul specialiștilor din acest domeniu implică căutarea generării unei schimbări de conștiință în pacient pe drumul său spre vindecare, făcându-l să își dea seama că începând  cu asta, va obține o schimbare în universul particular, ce va vibra, încurajând și alte persoane să încerce să își schimbe viata.

 In opinia psihologului specialist în Programare Neurolingvistică și Hipnoză Eriksoniană, rezultă imposibil să atingi sănătatea deplină atâta timp cât crezi că răul este fructul coincidenței, al hazardului.

Din punctul său de vedere, ”medicina poate salva vieți, dar vindecarea depinde de fiecare”. Drept exemplu, el explică faptul că sunt multe cazuri de persoane ce iau un calmant în fiecare zi pentru durerile de cap fără a se întreba care este adevăratul motiv al acestui simptom.

Într-un interviu acordat ziarului El Ciudadano, Corbera a vorbit despre începuturile sale în acest domeniu, poziția sa față de medicina tradițională și despre tratamentul diferitelor dezechilibre.

Cum ați ajuns la aceasta ramură a psihologiei?

La început, eram interesat de naturopatie, pana când am cunoscut ceea ce mi-a schimbat cu adevarat viața, cartea Un curs de miracole. Am fost  bolnav de cancer și toate astea s-au  îmbinat într-un material ce m-a îndrumat să continui a ma documenta și astfel să cunosc noi școli. Începând din acel moment, mi-am dat seama de faptul că boala nu stă în corp, ci in minte. La 44 de ani am simțit că trebuie să studiez psihologia și la 49 de ani am terminat-o cu titlul de ” alumno emeritus”. Nu știam prea bine de ce am studiat asta, dar aici totul se îmbină. Apoi am început sa fac ateliere în care vorbeam despre vindecarea emoțională-vindecarea biologică: pentru a vindeca problemele noastre fizice, prima dată trebuie să ne vindecam  mintea. In definitiv, avem o posibilitate de a ști cum suntem, dacă avem capacitatea de a ne recunoaște în oglinda fraților noștri.

Cum definiți BioNeuroEmoția?

E o chestiune mai degrabă sociala, înțelegând ca sănătatea nu este absența bolii, ci bunăstare sociala, educație, sănătate înțeleasă pe deplin. Proiectăm în mod constant  lumea pe care o vedem și dacă toți trăim în aceeași lume este pentru faptul că vibram pe aceeași frecvență. Plecând de la această idee, metodologia oferă o injecție mai profundă: plecăm de la o informație care se proiectează biologic. Munca noastră este să intram într-un labirint, pe care eu îl numesc ”Labirintul Minotaurului”, cu o minte pura și să pătrundem în inconștient, trecând de paznicul pragului, ce nu ne va lăsa sa intram decât dacă o vom face fără prejudecăți. Va părea că unul ghicește, dar nu este adevarat.

Ce părere aveți despre medicina tradițională?

Sunt un vindecător rănit și cred ca oamenii nu trebuie sa sufere atâta pentru a se însănătoși. Cu asta nu spun ca nu trebuie folosit nici un mijloc extern. Evident ca dacă ai o problema de inimă, vei vizita un medic bun și dacă vei simți o durere de cap, vei lua un calmant. Dar dacă asta se repetă, nu este o coincidență. Nu exista coincidențe. Există o conștiință care este materia Universului, care este informație infinită ce se manifestă prin intermediul fiecăruia dintre noi. Există o infinitate de situații și fiecare persoana are experiențe diferite în fața aceleiași situații. Dacă schimbăm observația noastră despre ceea ce am moștenit, vom schimba Universul, prima dată  la nivel particular, acest lucru va vibra și va determina ca alte persoane să încerce să își schimbe viața.

 In linii generale, în ce constă tratamentul?

Pacientul intră într-un repaos neurologic pe parcursul a patruzeci de zile, timp în care se va produce o întoarcere către sine. Să uitam de  meditații și chestii din astea: dacă vrea să stea singur în casă sau sa pescuiască pe un râu, e același lucru, trebuie sa fie conectat cu el însuși. Atunci, inconștientul se proiectează prin intermediul neurologiei și face o reconexiune ce il va duce la o nouă proiecție. Se produce o schimbare la nivel hormonal, persoana se iluminează în sensul biologic al cuvântului și imediat știe ce trebuie sa facă. Apoi are la dispoziție cinzeci de zile sa pună asta în practică iar la sfârșitul celor nouăzeci de zile, este vindecat.

Oamenilor nu le vine sa creadă acest lucru pentru ca mintea guvernata de către ego este întotdeauna  în a face și asta nu este adevărat.

Cum este drumul spre vindecare?

Pentru a ajunge într-un loc, mai intâi trebuie sa  treci prin altul,  pentru a dobândi o oarecare informație, pana ajungi  la momentul de  răscruce, când trebuie să alegi dacă mergi la stânga sau la dreapta. Depinzând de drumul ales, va începe o nouă poveste. Acesta este un liber arbitru doar în aparență. Liberul arbitru este sa iei la cunoștință ca viața ta nu depinde de tine, iar atunci știi că nu trebuie să faci nimic.

Dar știi, de asemenea, că toți formăm  parte dintr-un program superior în care fiecare deține o funcție specială ce implică a nu se preocupa pentru a o realiza deoarece aceasta se va întâmpla, indiferent de ce va fi; iar dacă există durere sau suferință, este pentru că există o rezistență față de aceasta.

 

Articolul original poate fi găsit  aici

Pe aceeași temă:

Despre Raluca Rotaru

Raluca Rotaru
Latest posts by Raluca Rotaru (see all)

21.01.2017 at 4:30 | Distribuie acest articol:

Vezi comentariile
Citește și

error: Continut protejat - Copyright ralucarotaru.ro