logica bioneuroemotionala raluca rotaru

BioNeuroEmoția

BioNeuroEmoția (BNE) este o metodă de investigaţie prin care se studiază impactul emoţiilor asupra corpului nostru şi modul în care funcţionează inconştientul nostru. Această metodă are drept finalitate o schimbare de conştiinţă, ce duce spre o viziune holistică a vieţii, în care totul este interconectat.
Pentru BioNeuroEmoție, principala problemă nu se află în exterior, în mediul în care trăim, ci în propria noastră minte. Mediul în care trăim acţionează exact ca o oglindă a noastră şi analizându-l, putem înţelege care este starea noastră internă.
Principalul obiectiv al acestei metode este de a găsi cheile emoţionale, de a identifica emoţia ascunsă care stă la baza oricărui comportament disonant, exprimat sub formă de comportamente antisociale, violenţă, dependenţe şi simptome fizice numite boli. Identificarea resentimentului permite decodificarea bolii, favorizând astfel vindecarea prin intermediul eliberării emoţiei ce există la nivel inconştient.

BioneuroEmoția nu poate fi asociată cu nicio altă terapie sau tratament. Este o metodă complementară ce permite optimizarea tratamentelor primite de către orice client, fie alopate sau tradiţionale.

Plecând de la simptomatologia bolilor, BioNeuroEmoția studiază programele biologice ce le are natura pentru a se adapta la mediu. Metoda este folosită pentru a reînvaţă să percem viaţa într-un mod diferit.

Cum funcţionează?
Utilizând, printre altele, metodologia Programării Neurolingvistice, Hipnoza Ericksoniană, Proiectul-Sens, Ciclurile Biologice Memorate, studiul arborelui genealogic şi epigenetica conductuală.
Studiul BioNeuroEmoției se bazează pe experienţa numeroşilor cercetători şi practicanţi precum : Ryke G. Hamer, Anne Schutzenberger, Marc Fréchet, Georg Groddeck y Claude Sabbah, printre alţii, care au demonstrat că bolile nu există, ci este vorba de programe biologice încărcate de sens. Boala este un program biologic de supravieţuire pentru a îndepărta stresul ce afectează fiecare fiinţă umană.
Pentru a defini BioNeuroEmoția, trebuie să plecăm de la premiza că, în natură, totul este codificat, în univers totul este informaţie, şi prin urmare, această informaţie se regăseşte şi în organismul nostru.
Ştim, de exemplu, că ADN-ul conţine informaţie codificată, dar există mai multă informaţie la care nu am putut ajunge, ca de exemplu, cea aflată în inconştientul biologic, care poate activa o soluţie biologică de adaptare faţă de un şoc emoţional sau biologic, cum este cazul unei fiinţe umane.
BioNeuroEmoția este o disciplină de cercetare a cărei obiectiv este să descopere, să identifice sensul biologic al bolii şi să o decodifice. Pentru BNE, boala nu este statică, nici nu provine din exterior, e un proces ce are sens, un program biologic ce dă un răspuns biologic (manifestat sub forma unei afecţiuni al unui organ) la un conflict ce mintea nu a putut să îl rezolve.

Care sunt obiectivele BioNeuroEmoției?
Să găsească sensul biologic al simptomului sau al bolii.
În acest context, clientul trebuie să constienizeze pentru ce inconștientul îi dă o astfel de soluție biologică, renunțând astfel să mai creadă că boala este ceva extern și că nu are nimic de-a face cu el. Totodată, clientul trebuie să înțeleagă că în cadrul acestui simptom sau boli, există o informație a inconștientului ce vrea să îi transmită ceva.
Un alt obiectiv ar fi acela de a ajunge la emoția ascunsă, cea care nu a putut fi exprimată din motive religioase, culturale, politice, sociale, cea pe care o denumim resentiment. Scopul este ca persoana să facă conștientă acea emoție și să o poată exprima verbal, acesta fiind punctul de plecare al procesului de vindecare.
BioNeuroEmoția pretinde să conducă persoana ce este bolnavă la următoarea paradigmă: Care este intenția bolii? Pentru ce biologia mea se exprimă în acest fel? Aceaste întrebări au drept scopt să îl facă pe client să renunțe la ideea că este o victimă, ducându-l astfel la ceea ce se numește maturitate emoțională.
Prin această maturitate emoțională, clientul învață și dobândește o ascultare și o înțelegere biologică a simptomelor care, prin intermediul tratamentului, va conduce din nou clientul spre sănătate. Totodată, se urmărește atingerea unei bunăstări emoționale, ca rezutat al Înțelegerii, al unei schimbări de percepție în relație cu situațiile conflictive. Devenind conștient de emoțiile ascunse sau reprimate, clientul poate obține o mai mare calitate a vieții.

Teorii și metodologii

Ciclurile biologice celulare memorate și Proiectul de Sens descoperite de Marc Fréchet sunt doar câteva dintre teoriile abordate de către metodologia BioNeuroEmoției.

La acestea, se adaugă și Programarea Neurolingvistică (NLP), Hipnoza Ericksoniană, tehnici de relaxare din Sofrologie, terapia Memoriilor Prenatale precum și studiul Arborelui genealogic, al Epigeneticii conductuale și informații din fizica cuantică.

error: Continut protejat - Copyright ralucarotaru.ro