Terapia Memoriilor Prenatale se bazează pe ideea că primele experienţe de viaţă pun bazele viitoarei personalităţi ale individului. Aşadar, originea multor probleme din viaţa unei persoane nu se regăseşte numai în copilărie, ci în prima etapă a vieţii sale, cea intrauterină.
Încă din momentul concepţiei, avem o mare sensibilitate la mediul ce ne înconjoară, iar tot ceea ce simţim, trăim şi experimentăm în uterul matern se înregistrează în inconştientul nostru. Aşadar, evenimentele ce au loc în acest mediu lasă o amprentă foarte puternică ce va contribui, încetul cu încetul, la crearea viitoarei noastre personalităţi. Foarte multe din evenimentele ce ni se întâmplă în viața noastră adultă nu sunt altceva decât repetiții ale evenimentelor și trăirilor din viața intrauterină și din copilărie.
Felul în care suntem concepuţi, felul în care ne-am dezvoltat de-a lungul vieţii intrauterine, dar şi felul în care ne-am născut, felul în care am fost alimentaţi şi crescuţi creează principalele modelele de comportament ale felului nostru de a fi. Totodată, ele stau la baza sistemului nostru de credinţe şi al scenariului conform căruia ne ghidăm în viaţă.
Faptul că părinţii preferă un anumit sex pentru copil, că sarcina nu a fost dorită,că mama a incearcat să avorteze sau au existat probleme în cuplu de-a lungul sarcinii, că a existat o sarcină gemelară, iar unul dintre copii a murit înainte de naştere, că naşterea s-a făcut prin cezariană sau cu forceps au influenţă în viaţa noastră fizică, emoţională, mentală şi socială. Aceste circumstanţe generează diferite comportamente problematice, ducând la evenimente repetitive de-a lungul vieţii individului, ba chiar şi la apariţia diferitelor boli.
Cea care a pus bazele acestei terapii este medicul oncolog Claude Imbert.
Din punctul ei de vedere, pântecele mamei e locul unde se decide dacă viitoarea viaţă a bebeluşului îl va conduce spre iubire sau spre singurătate, spre succes sau spre eşec, spre sănătate sau spre boală.
Certitudinea existenţei unei memorii, nu doar fetale, ci şi embrionare-alimentată de către percepţii senzoriale dezvoltate într-o etapă foarte timpurie- a determinat-o pe Claude Imbert să pună bazele unei noi terapii cu care să poată explora memoria noastră inconştientă prenatală.
A regăsi, a retrăi şi a elibera amprentele emoţionale din etapa intrauterină ne va conduce la o transformare profundă a percepţiilor noastre asupra vieţii.
Claude Imbert crede că “totul e reversibil, iar ceea ce se întâmplă în uter, poate fi transformat ulterior într-o formă pozitivă”.
Decodificarea Memoriilor Prenatale utilizează tehnica Sofro-analizei, fiind o sinteză între NLP (Programarea Neuro-Lingvistică), Analiza Tranzacţională, Sofrologie şi Psihogenealogie.
Această terapie ajută clientul să revizuiască fiecare etapă a vieţii sale până ajunge la viaţa intrauterină, pentru a înţelege, acepta şi elibera originile conştiente şi inconştiente ale credinţelor sale limitante, ce stau la baza devalorizării, culpabilităţii şi a lipsei de autostima. Această terapie te invită să parcurgi un drum al iubirii, al creativităţii şi al autonomiei.
Cui îi este indicată această terapie?
Așadar, esti pregătit pentru a primi iubirea în viața ta? Atunci contactează-mă pentru a parcurge acest drum împreună.