Terapia Memoriilor Prenatale

Terapia Memoriilor Prenatale se bazează pe ideea că primele experienţe de viaţă pun bazele viitoarei personalităţi ale individului. Aşadar, originea multor probleme din viaţa unei persoane nu se regăseşte numai în copilărie, ci în prima etapă a vieţii sale, cea intrauterină.

Încă din momentul concepţiei, avem o mare sensibilitate la mediul ce ne înconjoară, iar tot ceea ce simţim, trăim şi experimentăm în uterul matern se înregistrează în inconştientul nostru. Aşadar, evenimentele ce au loc în acest mediu lasă o amprentă foarte puternică ce va contribui, încetul cu încetul, la crearea viitoarei noastre personalităţi. Foarte multe din evenimentele ce ni se întâmplă în viața noastră adultă nu sunt altceva decât repetiții ale evenimentelor și trăirilor din viața intrauterină și din copilărie.

Felul în care suntem concepuţi, felul în care ne-am dezvoltat de-a lungul vieţii intrauterine, dar şi felul în care ne-am născut, felul în care am fost alimentaţi şi crescuţi creează principalele modelele de comportament ale felului nostru de a fi. Totodată, ele stau la baza sistemului nostru de credinţe şi al scenariului conform căruia ne ghidăm în viaţă.

Faptul că părinţii preferă un anumit sex pentru copil, că sarcina nu a fost dorită,că mama a incearcat să avorteze sau au existat probleme în cuplu de-a lungul sarcinii, că a existat o sarcină gemelară, iar unul dintre copii a murit înainte de naştere, că naşterea s-a făcut prin cezariană sau cu forceps au influenţă în viaţa noastră fizică, emoţională, mentală şi socială. Aceste circumstanţe generează diferite comportamente problematice, ducând la evenimente repetitive de-a lungul vieţii individului, ba chiar şi la apariţia diferitelor boli.

Cea care a pus bazele acestei terapii este medicul oncolog Claude Imbert.
Din punctul ei de vedere, pântecele mamei e locul unde se decide dacă viitoarea viaţă a bebeluşului îl va conduce spre iubire sau spre singurătate, spre succes sau spre eşec, spre sănătate sau spre boală.

Certitudinea existenţei unei memorii, nu doar fetale, ci şi embrionare-alimentată de către percepţii senzoriale dezvoltate într-o etapă foarte timpurie- a determinat-o pe Claude Imbert să pună bazele unei noi terapii cu care să poată explora memoria noastră inconştientă prenatală.

A regăsi, a retrăi şi a elibera amprentele emoţionale din etapa intrauterină ne va conduce la o transformare profundă a percepţiilor noastre asupra vieţii.

Claude Imbert crede că “totul e reversibil, iar ceea ce se întâmplă în uter, poate fi transformat ulterior într-o formă pozitivă”.

Terapia Memoriilor Prenatale utilizează tehnica Sofro-analizei, fiind o sinteză între NLP (Programarea Neuro-Lingvistică), Analiza Tranzacţională, Sofrologie şi Psihogenealogie.

Această terapie ajută clientul să revizuiască fiecare etapă a vieţii sale până ajunge la viaţa intrauterină, pentru a înţelege, acepta şi elibera originile conştiente şi inconştiente ale credinţelor sale limitative ce stau la baza devalorizării, culpabilităţii şi a lipsei de autostima. Această terapie te invită să parcurgi un drum al iubirii, al creativităţii şi al autonomiei.

Cum funcționează Terapia Memoriilor Prenatale?

Prin intermediul terapiei Memoriilor Prenatale poți să accesezi memoria ta celulară unde este păstrată toată informația relevantă necesară pentru a elibera limitările care se exprimă prin tine sub formă de programe si credințe limitative ce își au originea în această etapă timpurie a vieții tale.

Durata primei sesiuni este de aproximativ 2.30h, iar urmatoarele sesiuni au ca durata 1.40h-1.50h, iar protocolul Terapiei Memoriilor Prenatale presupune următoarele etape:
~ Anamneza completă a vieții intrauterine, ce cuprinde detalii legate de starea emoțională a părinților înainte de sarcină și în timpul sarcinii, evenimente importante de-a lungul sarcinii cum ar fi decese, mutări dintr-o casă în alta, despărțiri, episoade violente petrecute între parteneri, etc.
~ Preconcepția: în această etapă vei descoperi pentru ce ai venit în această familie și nu în oricare alta. Totodată, te conectezi cu misiunea ta de viață și descoperi sensul și învățămintele experiențelor trăite.
~ Concepția: vei merge pentru a te întâlni cu prima ta celula, pentru a descoperi resursele ce se află înăuntrul tău. Totodata, vei descoperi ce arhetipuri se manifestă în clipa propriei tale creații.
~ Viața intrauterină: descoperi cum se formează acest prim sistem de credințe și intri în contact cu memoriile acestei prime etape a vieții tale pentru a te elibera.
~ Amprenta gemelară– vei descoperi daca ai această amprentă gemelară și vom finaliza procesul de doliu început în această etapă. In acest articol descriu în detaliu consecintele psihosomatice ale amprentei gemelare.
~ Nașterea: Explorarea amprentelor nașterii tale și restructurarea acestora. Poți citi în acest articol despre amprentele emotionale ale nasterii.
~ Renașterea: A te naște cu DA-ul pentru viață!
Acest protocol nu este obligatoriu, doar recomand clienților să parcurgă fiecare etapă în parte, însă sunt și persoane care vor să restructureze doar etapa concepției sau a nașterii.

Ce obții după o astfel de terapie?

  • Prin această terapie poți intelege, accepta și elibera originile conștiente și inconștiente ale credințelor tale limitative care stau la baza devalorizării, a vinovăției si a lipsei de stimă.
  • Este o călătorie presărată cu iubire și creativitate, ce te va conduce să-ți descoperi adevarata ta esență, adevaratele tale resurse pentru a-ți putea recăpăta autonomia.
  • Vei descoperi o nouă perspectivă prin care îți poți privi viața diferit.
  • Vei simți o senzație de eliberare după ce vei renunța la încărcăturile emoționale inconștiente.
  • Prin eliberarea amprentele limitative ale vieții tale intrauterine îți poți transforma prezentul.

Cui îi este recomandată această terapie?

  • Tuturor celor ce caută un sens al vieţii
  • Celor ce doresc să abordeze o nouă viziune în dezvoltarea lor personală
  • Celor ce vor să transforme dificultăţile în oportunităţi
  • Celor ce întâmpina dificultăţi în conceperea unui copil: infertilităţi, avorturi repetitive.
  • Celor ce experimenteaza stări de anxietate
  • Celor ce se confruntă cu o stimă de sine scăzută
  • Celor ce identifică în viata lor scheme repetitive
  • Pentru prevenirea conflictelor şi problemelor de-a lungul sarcinii şi naşterii
  • Persoanelor care își doresc o întelegere profundă a lucrurilor care nu funcționează în viața lor
  • Celor ce își doresc un bebeluș care să vină cât mai liber de bagajele inconștiente
  • Femeilor care au dificultăți de a rămâne însărcinate
  • Femeilor care au experimentat o naștere diferită de cea imaginată de ele cu copiii lor și au rămas cu puternice sentimente de vinovăție

Așadar, esti pregătit pentru a primi iubirea în viața ta?
Sunt aici pentru a parcurge împreuna acest drum.