Hipnoza Eriksoniană

de Raluca Rotaru | Distribuie acest articol:

 

Hipnoza Eriksoniană este folosită în metodologia BioNeuroEmoției, tocmai de aceea, vă voi explica, pe scurt, utilitatea ei.

Doctorul psihiatru Milton H. Erickson a fost cel ce a încorporat hipnoza în tratamentul psihiatric şi în medicină. Contribuţia sa constă într-un protocol hipnotic, uşor de utilizat, bazat pe conversaţie, ce induce clientului o stare naturală, transa profundă nemaifiind necesară.

Totodată, creează o metodă de psihoterapie ce orientează persoana spre soluţie şi nu pretinde să schimbe comportamentul doar cu argumente şi indicaţii, ci şi să motiveze persoana şi să o pună în contact cu propriile resurse pentru ca ea însăşi să producă schimbările pe care şi le doreşte.

Prin intermediul hipnozei, putem intra conştient în regatul inconştientului, unde se pot rezolva mai uşor dificultăţile cu care ne confruntăm.

Pe parcursul acestei călătorii, persoana implicată se deconectează de stimulii externi şi se orientează spre interior.

Când ne relaxăm, se diminuează activitatea electrică a creierului, modificându-se din starea Beta (15-40 cicli/secundă) în starea Alpha (8-14 cicli/secundă) sau chiar Theta (4-7 cicli/secundă). Cu cât este mai mică frecvenţa impulsurilor electrice produse de creier, cu atât pătrundem mai adânc în profunzimea propriei minţi.

Astfel, prin relaxare, accesăm regiuni subcorticale mai profunde, unde se găsesc înmagazinate atitudinile noastre, obiceiurile, comportamentele, credinţele.

În acest stadiu, persoana îşi lasă deoparte facultăţile analitice  şi este deschisă să primească informaţii despre un nou mod de a fi şi de a se comporta.

 

 

Pe aceeași temă:

Despre Raluca Rotaru

Raluca Rotaru
Latest posts by Raluca Rotaru (see all)

10.11.2016 at 10:34 | Distribuie acest articol:

Vezi comentariile
Citește și

error: Continut protejat - Copyright ralucarotaru.ro