Ai ales perechea perfectă pentru a-ți insănătoși arborele genealogic

de Raluca Rotaru | Distribuie acest articol:

 

Te-ai intrebat vreodată cum ai ajuns să te indrăgostești de partenerul tău? Probabil ai impresia ca ai simtit fluturi in stomac pentru ca are ochi albastri si păr cârlionțat, e manierat și are studii superioare. Nu, te-ai indragostit de el pentru ca este cel care iți completează programele tale la nivel inconștient, este cel care iți acoperă nevoile și carențele afective.

Dincolo de ceea ce noi numim îndrăgosteală între două persoane, există clanurile familiale din care aceștia fac parte și implicit foarte multe istorii de abuzuri, drame, abandonuri și secrete ce asteaptă să fie scoase la lumina pentru a putea fi iertate. Indrăgosteala nu reprezintă altceva decât programe la nivel inconștient care se complementează și rezonează între ele.

Dupa ce treci de perioada de dragoste oarba, începi să realizezi că există multe lucruri care te irita la perechea ta. Si așa iau nastere, încetul cu încetul, problemele, șantajele emoționale, sacrificiile, și automat resentimentele și frustrările.  Ce s-a întamplat, așadar, cu toata iubirea din trecut? Unde a dispărut?

Pentru a-ți întelege perechea, trebuie sa faci o incursiune în tine însuți. Din păcate, suntem învățati de mici  să ne bazăm pe simțuri, iar acestea functionează când intrăm în contact cu mediul exterior. Vedem ce nu ne convine la ceilalți, auzim ce nu ne convine tot la ceilalti, dar mai ales la partener, căci cu el petrecem o mare parte din timpul liber. Doar că fiind atât de  concentrați pe exterior și atât de deconectați de noi înșine, Universul s-a găndit să ne aducă diferite oglinzi in viața noastră.

Aceste oglinzi sunt reprezentate, printre altele, chiar de partenerul tău. El reprezintă cel mai mare maestru al tău. El iți arată, rând pe rând, toate programele ce le ai înmagazinate la nivel inconștient. Tot ceea ce vezi la cel de lânga tine există deja in tine, chiar dacă îți place, chiar daca nu îți place. Același lucru, dar cu alte cuvinte spune și Joe Dispenza, realitatea ce o trăiești, inclusiv relația cu partenerul reprezintă o extensie a minții tale.

Pe de alta parte, dincolo de fiecare persoană, există un clan întreg a cărui umbră se manifestă prin intermediul partenerilor dintr-un cuplu. Această umbră este formată din programe inconștiente, credințe și mandate inconștiente ce au fost moștenite din generație în generație.  Barbatii nu sunt buni de nimic; Locul femeilor este la cratiță; Dumnezeu este barbat, asa că femeia trebuie să i se supună bărbatului; Toți bărbații sunt infideli sunt doar cateva din credințele moștenite din generație în generație care îți condiționează viața de cuplu.

Nu exista coincidențe, ești cu cine ești pentru a lua la cunoștință toate aceste informații. Asadar, ceea ce te deranjează sau te doare cel mai mult la partenerul tău din ceea ce face sau nu face, din ceea ce zice sau nu zice reprezintă atât reflexia ta cât și a arborelui tău genealogic. In majoritatea cazurilor ce vin la terapie din cauza problemelor de cuplu, se observă că programele inconștiente moștenite de la arborele genealogic sunt cele care decid în locul clientului care este perechea ce și-o dorește în viață.

Te gândești că te căsătorești pentru că ești foarte îndrăgostit, dar din păcate sau din fericire, inconstientul  clanului familial este cel care alege perechea perfectă pentru ca tu să poți cunoaște istoriile ce sunt ascunse de arborele tău genealogic și pentru a putea astfel însănătoși traumele trăite de stramoșii tăi.

Tot timpul este vorba de a aduce partea intunecată spre lumină și de a face ceea ce strămoșii tăi nu au putut sau nu au știut ce să facă, integrând astfel resursele ce le lipseau. De exemplu, poate ca una din bunicile tale a suportat toată viața ei un soț alcoolic, violent, fără să îndrăznească să îl lase pentru ca i-a lipsit curajul, forța si siguranța pentru a o face. Tocmai de aceea, 2 generații mai târziu, tu poți trăi o situație asemanantoare, să fii intr-o relație cu un soț alcoolic si violent. Si nu, nu reprezintă crucea ce ți-a dat-o Dumnezeu, nici o karma rea venită dintr-o viață anterioră…Daca gândim din punct de vedere holistic, cuantic, că totul este informație, ne vom da seama ca majoritatea suntem semi-hpnotizați, mergem prin viata vibrând pe o frecvență ce intră la un moment dat în rezonanță cu aceea a partenerului nostru. E o atracție comună inconștientă, iar studiul arborelui genealogic ne permite sa regăsim atât în ramura maternă cât și in ramura paternă conflictele mostenite de la strămoșii nostri.

Daca privesti astfel lucrurile, partenerul tău nu reprezintă cea mai mare problemă a ta, ci salvarea ta. El este omul perfect datorită căruia tu poți lua la cunoștință programele de devalorizare impregnate la nivelul inconștientului tău familial.

Solutia nu consta in a-ti schimba partenerul…nu de alta, dar există posibilitatea ca urmatorul partener să fie exact ca ultimul, la fel de absent, violent, nepăsător sau alcoolic, iar situațiile prin care treci să fie la fel ca cele de acum 10 ani, cand erai într-o cu totul altă țară, lânga un alt barbat. De ce ți se întâmplă asta? Pentru că ăsta e modul în care tu gândești, este modul în care tu rezonezi în viața ta.

Nu, nici compromisurile, nici lăsatul de la tine ”ca să fie  bine” în speranța că toate eforturile vor fi văzute și apreciate și atunci el va deveni un alt om nu e o soluție.  Faptul ca tu faci pe eroina și suporti imposibilul, sacrificându-te și gândindu-te că într-o zi iși va da seama de ceea ce ai facut pentru el nu iti garantează schimbarea lui.

Daca lași la o parte această credință duală, poți vedea marea șansă ce ti-o oferă Universul de a te  cunoaste pe tine insăti prin intermediul partenerului deoarece fără celalalt nu te puteai cunoaște. Partenerul pe care îl ai nu este nici bun, nici rău, este perfect. Perfect pentru a-ți arăta programele inconștiente ce sunt adânc impregnate în tine. Carl Gustav Jung spunea ca tot ceea ce ne irită la ceilalți ne poate ajuta să ne intelegem pe noi insine. Mereu vedem în ceilalti ceea ce ne place la noi sau ceea ce nu ne place la noi. Nu avem cum să recunoaștem la cei din jurul nostru ceva, daca în noi nu există deja acel lucru. Totodată, ceilalți se vor comporta cu noi la fel cum noi ne percepem și ne comportăm cu propria persoană.

Istoria la nivel transgenerațional nu se repetă pentru a ne pedepsi, ci pentru a transcede acest mod de a trăi care ne face rau si pe care il perpetuam inconstient copiilor nostri, care vor face același lucru cu copiii lor. Noi putem alege să privim lucrurile din perspectiva egoului, care va spune adesea: Ce am facut eu să merit asta? sau din perspectiva ființei supreme, care șoptește: Eliberează-ți strămoșii de suferință prin intermediul iertării, eliberându-te pe tine insuți prima dată.

Odată luate la cunoștință, poti transcede aceste programe pentru a-ți trăi viața pe care ți-ai dori să o trăiești, alături de cine ți-as dori să o traiesti, învățând astfel să te respecți și să te valorezi.

Câteva exemple de conflicte legate de relația de cuplu:

  • Ai numeroase conflicte cu partenerul/partenera

  • Partenerul te maltratează, dar simți că nu ai puterea să ieși din această relație toxică

  • Iti este greu să îți găsești un partener/o parteneră

  • Nu poti avea copii și nu întelegi de ce

  • Bărbații sau femeile te caută doar pentru a avea sex cu tine

  • Femeile pe care le intâlnești sunt toate infidele față de tine

  • Partenerii tăi te abandonează

  • Ai relații sexuale ce nu le dorești, dar te simți obligat/obligată sa le ai

BioNeuroEmoția poate fi foarte utilă pentru a te însoți să iei la cunostință toate aceste lucruri, oferindu-ți această analiză transgenerațională și ajutându-te să schimbi informația mostenită ce te impiedică să fii tu insuți. Este vorba de a aduce intelegere vietii tale și de a elibera judecata și vina cu care este impregnat arborele tău genealogic. Aceasta este adevarata iertare, a întelege viața părinților noștri, a bunicilor, a stăbunicilor, întelegand că ei, la rândul lor, moștenesc propriile mandate inconștiente și că în diferite momente ale vieții, au facut ce au crezut ei mai bine, limitați de aceste programe. Astfel, putem înțelege că suntem liberi de a ne desprinde de toate aceste programe inconștiente, avem puterea să o facem intr-o formă mult mai sănătoasă și coerentă.

Fii eroul sau eroina de care are nevoie clanul tău! Fii lumina ce pune punct intunericului din arborele tău genealogic. De fiecare data cand iei la cunostință, facilitezi ca ceilalti să o faca și ei si încetul cu încetul, lumea va reflecta schimbarea ta interioară.

 Incepe chiar azi să însănătoșești relația cu tine însuți, transformând astfel modul a te relaționa cu ceilalți.

Pe aceeași temă:

Despre Raluca Rotaru

Raluca Rotaru
Latest posts by Raluca Rotaru (see all)

06.05.2017 at 8:08 | Distribuie acest articol:

Vezi comentariile
Citește și

error: Continut protejat - Copyright ralucarotaru.ro