BioNeuroEmotie: pentru a trata simptomele, mai întâi trebuie vindecată mintea

de Raluca Rotaru | Distribuie acest articol:

Vă prezint un alt interviu din categoria Articolelor Recomandate, în care renumitul psiholog Enric Corbera explică importanța vindecării minții în procesul de refacere al corpului. 

 

 “Pentru a trata simptomele, mai  întâi trebuie vindecată mintea” a semnalat renumitul terapeut spaniol, Enric Corbera, specialist in Bioneuroemotie, pe parcursul vizitei sale in Rosario,  parte dintr-o serie de activități care au avut loc la Facultatea de Medicină.

Bioneuroemotia nu este o terapie, ci o metodă de consultație, nu vindecă, dar îi ajută pe oameni să găsească acele programe inconștiente care se manifestă în simptome sau boli. Când cineva devine conștient de această situație, poate fi necesar să ia  decizii în viața  sa “, explică Enric Corbera, licențiat în Psihologie și detinator al unei diplome în BioNeuroEmotie.

Ca parte dintr-o serie de activități care au avut loc la Facultatea de Medicină din Rosario, renumitul terapeut spaniol a inaugurat aici Asociația Argentiniano-Spaniolă de BioNeuroEmotie (Asares BNE), a dat mai multe cursuri pe această temă și a oferit cursuri de instruire și perfecționare studenților și specialiștilor.

În timpul vizitei sale în oraș, participarea în număr mare ce a avut loc la fiecare dintre prezentările lui a demonstrat interesul argentinienilor față de această metodă, în special al celor din Rosario, sediul asociației pentru America Latină.

Oamenii cred că ceea ce se întâmplă în viața lor sunt evenimente întâmplătoare, ca au ghinion sau o karmă rea, dar nu este asa. Când omul este capabil să identifice anumite comportamente sau emoții ascunse în spatele unui simptom sau al unei boli, această situație se poate schimba. Când eliberezi furia și mânia ta, corpul se însănătoșește, iar tratamentele funcționează“, spune cercetătorul referindu-se la o metodologie pe care Universitatea Națională din Rosario a adăugat-o începând din acest an ca materie opțională în cadrul Facultății de Medicină.

Pentru a ști ce fel de conflict are o persoană, Bioneuroemotia se bazează în primul rând pe biologie și pe diagnosticul medical și apoi pune în aplicare unele tehnici, cum ar fi programarea neurolingvistică, hipnoza și relaxarea.

“Noi încercăm să facem aceste terapii în grup, deoarece ele creează o conexiune intre fiecare membru, iar dacă spui ceva unei anumite persoane, mai mult ca sigur că rezonează în inconștientul celuilalt“, spune distinsul specialist.

După ce a cercetat și a lucrat la această temă peste douăzeci de ani, Corbera asigură că Bioneuroemotia este utilă multor persoane, “nu numai celor care au o boală gravă, dar și celui care întâmpină situații  banale, cum  ar fi negăsirea unui partener sau proasta funcționare a unei afaceri “, spune el.

Schimbarea de viață.

Această metodă de auto-cunoaștere, care propune o formă de viață, i-a schimbat lui viața în ziua când a renunțat să mai lucreze ca  inginer chimist și și-a propus să studieze psihologia, la vârsta de 44 de ani.

Interesul meu a luat naștere atunci când am dat peste o carte numită „Un curs de miracole”, am simțit în acel moment că trebuia să ma opresc din ceea ce făceam și să îmi dau seama că pentru a trata bolile și simptomele, mintea trebuie vindecată“.

Pentru a explica relația ce există între emoțiile inconștiente, impactul lor asupra biologiei și a calității vieții, specialistul a integrat diverse teorii și cunoștințe și s-a bazat pe experiența cercetătorilor și pe contactul cu reprezentanții  diferite școli franceze: Hamer, Claude Sabbah și pionierul Carl G. Jung, printre alții.

Cu toate acestea, se diferențiază în ceea ce privește metodologia și aplicarea diverselor tehnici, dezvoltând o viziune particulară fată de problemele de sănătate.

Organismul trebuie tratat, bineînțeles, și trebuie administrat tratamentul corespunzător, dar dacă nu vindecăm mintea, tratăm doar o parte a problemei. Persoana trebuie să își schimbe, de asemenea, credințele sale, limitările și prejudecățile sale, iar într-un anumit fel, metoda devine destul de spirituală, pentru că apare noțiunea de iertare, dispare vinovăția și este eliberat rolul de victimă “, continuă specialistul.

Spre deosebire de terapia tradițională, unde psihologul investighează istoria pacientului și a familiei sale, Bioneuroemotia dezvoltă o viziune cuantică a istoriei, adică ceea ce  înconjoară pacientul și este legat de subiect.

Suntem ca detectivii, punând  întrebări despre situații specifice: ce s-a întâmplat și când, ce conflicte existau în acel moment? Toate acestea construiesc un program care se exprimă și are rezonanță în arborele genealogic“.

Emoțiile sunt mai importante decât credem, ne afectează biologia, și sunt vehiculul pe care îl primește inconștientul; atunci când avem un impact emoțional, biologia noastră reacționează, observăm că mâinile noastre transpiră, avem o durere de cap sau diaree.”

Pentru a explica mai bine, Corbera citează un alt exemplu. “Inconștientul crede totul și confundă realul cu virtualul, dacă tu crezi că soțul tău te înșeală, pentru inconștient este adevărat, chiar dacă nu este asa, iar acest lucru îți poate da o problemă biologică.

Munca noastră constă tocmai în a investiga acest lucru și de unde provine aceasta neîncredere. Dacă persoana devine coerentă emoțional, și este dispusă să își schimbe convingerile, se introduc conceptele de filozofie și partea metafizică, care este înțelegerea “, spune specialistul.

Cobrera este președintele Asociației Spaniole de BioNeuroEmoție, director al Institutului Spaniol de BioNeuroEmotie și a primit distincția de Ambasador pentru Pace din partea Senatului Argentinei.

Așadar,  când alegi drumul vindecării, fii sigur că începi acest proces cu vindecarea propriei minți. Prin intermediul acestei metodologii,  poți afla atât conflictele ce au dus la aparitia bolilor, cât și a problemelor de cuplu, probleme de adaptare socială, de comunicare, diferite situații de conflict sau probleme profesionale. Se analizează partea de Proiect de sens, prima etapă a vieții tale, cea intrauterină și Studiul Arborelui Genealogic ce proporționează informații valoroase legate de memoriile incoștiente ce le-ai moștenit; datorită lor, tu ai o predispoziție de a reacționa și de a te manifesta într-un fel determinat. prima etapă a vieții tale, cea intrauterină

Obiectivul final al unei consultații de BioNeuroEmoție este de a înțelege originea și natura conflictelor ce există în viața noastră. Astfel, conflictul inconștient devine conștient, iar această conștientizare permite inițierea unui drum al vindecării efective și definitive. 

Articolul original poate fi găsit aici.

Pe aceeași temă:

Despre Raluca Rotaru

Raluca Rotaru
Latest posts by Raluca Rotaru (see all)

11.03.2017 at 1:00 | Distribuie acest articol:

Vezi comentariile
Citește și

error: Continut protejat - Copyright ralucarotaru.ro